Podem Sant Fost, donats els esdeveniments recents, vol manifestar el seu malestar i la seva preocupació donada la proclamació de la República Catalana que es va aprovar fa uns dies al Parlament de Catalunya i que ha tingut el reconeixement d’alguns dirigents del partit.

El nostre Cercle manté el ferm compromís amb la democràcia representativa de tot el poble català, advocant per la via del diàleg i l’enteniment mitjançant l’acord d’un referèndum pactat i vinculant amb el màxim de garanties perquè tothom pugui expressar-se i exercir el seu dret a vot. Per tant, Podem Sant Fost referma el discurs marcat per Podemos en el que es condemnen les vies unilaterals d’una banda i les imposicions autoritàries d’una altra banda que únicament profunditzen un problema que ja afecta de forma endèmica a la societat catalana i a l’espanyola. Calen solucions que no deixin fora a cap de les dues posicions civils que existeixen i que es torni a aconseguir la unió i la cohesió social per lluitar en defensa del dret i l’estat del benestar.

Tanmateix, volem condemnar la repressió i la imposició que s’està duent a terme mitjançant l’aplicació del article 155 per part del Partit Popular, amb el vistiplau de Ciutadans i PSOE que imposen un govern i unes mesures que deslegitimen les decisions que va prendre la ciutadania i posen en perill la democràcia.

Finalment, manifestar que Podem Sant Fost defensa com a govern legítim el Parlament escollit democràticament per les catalanes i els catalans el passat 27S i exigeix l’alliberament immediat dels presos polítics catalans.

 

Podem Sant Fost
Sant Fost, 5 de novembre de 2017