Membres de la formació van assistir al congrés celebrat a Sabadell els dies 3 i 4 de novembre per documentar-se d’aquesta emergència social.

Els dies 3 i 4 de novembre, membres de Podem Sant Fost, van assistir al primer congrés català contra la pobresa energètica, que va tenir lloc al recinte firal de Sabadell.

El congrés va aplegar regidors, regidores i entitats d’arreu de Catalunya, que van exposar diferents procediments, protocols i lleis que ajuden a combatre la pobresa energètica en l’àmbit municipal. Tot i que pràcticament totes les ponències van girar a partir de la principal llei catalana que defensa el dret a subministres bàsics, la llei 24/2015.

Ajuntaments com Sabadell, Barberà o Barcelona, són exemples de municipis conscienciats amb l’emergència social que viu la ciutadania a les ciutats i pobles catalans i que actuen enfront el problema, aplicant la llei.

Algunes de les solucions que apliquen són: la creació d’acords amb empreses de subministres, obtenció d’informes mensuals d’impagaments, formació de tècnics contra la pobresa energètica o creació de partides pressupostaries destinats a realitzar campanyes informatives.

Si vols saber més informació sobre la llei 24/2015 informa’t al nostre web