Projecte de Cooperació a Lliçà d’Amunt

El dimecres 16 a les 07:00, arribava a Lliçà d’Amunt un contenidor carregat amb mercaderia per al parc logístic, com a molts dies, però en aquesta ocasió portava una càrrega afegida, 10 persones que fugien de la barbàrie i la desolació.
Eren refugiats que estaven a Istanbul, en un camp de refugiats, sense certesa que els oferia el futur, ni si algun dia tornarien a la seva terra, però amb la certesa d’un present miserable i freturós de DDHH, per la qual cosa van decidir arriscar les seves vides, viatjant dins d’un remolc tancat des del port de Izmir (Istambul), que va viatjar amb vaixell pel Mediterrani durant tres dies , fins a arribar al port francès de Sète, a la regió de Montpeller. Allà, el camió va carregar el remolc i va fer la resta del tram per carretera fins a Lliçà d’Amunt.

“La crisi de refugiats no pot ser ignorada. Cap nen mereix viure espantat i sense llar i s’han vist forçades a abandonar les seves llars per les guerres, i a Lliçà d’Amunt diem PROU.”

Es tracta de cinc homes, una dona i quatre menors que van ser acompanyats a tot moment pels Mossos d’Esquadra, membres del Comitè d’Ajuda al Refugiat i de la Creu Vermella de Catalunya.
La Creu Vermella, que va atendre als refugiats, va alertar que van arribar en condicions deplorables d’higiene després de passar quatre dies tancats en el camió, i se’ls va traslladar a
l’Hospital de Granollers per ser sotmesos a una revisió mèdica.

Una vegada comprovat el seu estat de salut i confirmant que era bé, se’ls va traslladar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Granollers, on se’ls va prendre declaració per determinar en quines circumstàncies van arribar a territori català, posteriorment se’ls va portar a un alberg de la Creu Vermella.

El secretari d’Immigració de la Generalitat, va assegurar que tramitarà la sol·licitud d’asil a aquestes persones amb la màxima celeritat possible
«que esperem sigui major que la que ens han permès a Lliçà d’Amunt per a l’acolliment d’una família ».

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va tendir una mà a la Generalitat per donar asil als refugiats.

Cercle Podem Lliçà d’Amunt