La Font Better esta situada al final del Carrer de la Font Better, molt a prop de la Masia de Mas Llombart en la urbanització “Mas Llombart Sud”. A peu de la Serra de Montalegre.

Enric Garcia-Pey, ens diu al seu recull onomàstic “Sant Fost, els noms tradicionals” que en el Mas de Llombart s´explotava l´aigua d´una deu amb la marca “Better”, aquesta comercialització es feia als anys 20 i 30 del segle XX. Potser d´aquí l´origen del nom. També ens diu, que també es anomenada Font Llombart. Actualment tothom la coneix com la font Better.

Tornant anys enrere, fem una ullada a la Guia Turística de Sant Fost. Jaume Rifà i Solé, ens diu al respecte que la font donava un cabal de 10.000 litres d´aigua i que la veta inicial podia arribarà als 40.000 litres diaris. Avui dia clarament aquestes xifres s´han reduït considerablement. També ens explica que hi havia un edifici al costat (actualment desaparegut), que als anys 60 i 70 va ser restaurant, anomenat “la Selva del Vallès”, nom que també de vegades rep la urbanització i els seus paratges. Aquest lloc estava rodejat de natura i hi havia molta afluència de famílies i també va ser un lloc de trobades culturals, es van celebrar moltes festes, concerts.., destaquem que es va celebrar una gran Trobada Sardanística de Catalunya. Amb el pas dels anys aquesta afluència de gent va minvar, el restaurant va tancar portes i la zona va caure en l´oblit, només alguns excursionistes i veïns visiten ara la zona.

Desitgem que algun dia aquesta Font i el seu entorn recuperi l´aspecte que li correspon, que sigui aquest magnífic paratge que ens descriu Jaume Rifà a la seva guia turística.

Bibliografia consultada:
“Guia Turística de Sant Fost de Campsentelles”. (Jaume Rifà i Solé)
“Sant Fost, el noms tradicionals”, recull onomàstic (Enric Garcia-Pey)
“Sant Fost, història d´un poble, dels orígens a la guerra civil”. (Xavier i Ferran Pérez Gómez)