A Sant Fost a 17 de Gener de 2017

PODEM presenta 48 mesures per a un “Sant Fost més social i sostenible”

Iniciem un nou any de legislatura i de nou en Podem hem realitzat un treball d’anàlisi de la proposta de pressupost que ha aprovat el Ple Municipal i ha presentat l’equip de govern. Tanmateix, hem fet un estudi de la situació del municipi en funció de les àrees que l’assemblea va considerar de més urgència com són l’habitatge o la mobilitat. Finalment, varem realitzar un procés de recerca de mesures reals i aptes per a pal·liar els problemes reconeguts mitjançant un procés de participació obert a tothom que vulgui col·laborar.

Durant aquest procés, han participat, veïns i veïnes del municipi així com entitats municipals, que ens han fet arribar tant propostes com opinions sobre les mesures que Podem plantejava. Lamentablement, la falta de temps, l’aprovació del pressupost just abans de les eleccions del 21 de desembre i amb el posterior solapament d’aquestes amb les vacances de Nadal, han fet que no hagi pogut ser un procés amb trobades presencials, si no que hem tingut que treballar per les eines de participació en línia que disposa el Cercle i que va finalitzar amb la convocatòria d’una assemblea ordinària amb un debat presencial i la votació del document definitiu.

El document anomenat “Propostes per a un Sant Fost més Social i Sostenible” recull un total de 48 mesures que des de Podem creiem que són essencials per a que el municipi comenci a encaminar cap a una millora dels serveis bàsics com són l’habitatge, la mobilitat, la lluita contra la pobresa energètica o la revitalització del comerç.

El document en si, s’ha presentat un cop s’ha aprovat el pressupost de manera provisional pel Ple Municipal. Un cop s’aprova pel Ple, el pressupost queda exposat a disposició de la ciutadania 15 dies hàbils per a que tothom que vulgui pugui fer una aportació  o reclamació. Si es presenta alguna reclamació, el Ple ha de reunir-se de nou per a aprovar el pressupost de manera definitiva. En cas contrari el pressupost s’aprova automàticament de manera definitiva.

Lamentablement, Podem ha de fer constantment les seves aportacions durant aquest procés d’exposició degut al rebutg del equip de govern a reunir-se amb la formació morada durant les negociacions prèvies a l’aprovació del pressupost.

Des de Podem Sant Fost continuarem treballant durant aquest any 2018 per exigir la resolució de les propostes presentades anteriorment aixó com les que exposem en el nou document que avui presentem.

Per acabar, donar les gràcies a totes les veïnes, veïns i entitats que han col·laborat amb nosaltres.

A Sant Fost, PODEM.

 

Document propostes