PODEM SANT FOST ORGANITZA UN ACTE PER LA CIUTADANIA I LES INSTITUCIONS PER INFORMAR I FORMAR ALS ASISTENTS SOBRE LA LLEI CONTRA ELS DESNONAMENTS.

El passat mes d’Abril, Sant Fost va acollir un acte organitzat pel cercle de Podem Sant Fost, destinat per a la ciutadania i les institucions del mateix municipi i dels pobles del voltant. La finalitat de l’acte, era saber que és la Llei 24/2015, els papers que tenen els Ajuntaments, les empreses suministradores i la ciutadania alhora d’aplicar la llei i finalment, conéixer l’estat de la llei després de la denuncia al tribunal constitucional per part del Partit Popular.

A l’acte hi va asistir Lucía Martín, diputada en el Congrés dels Diputats d’En Comú Podem, Rafa García, Portaveu del Cercle de Podem Habitatge i la regidora de Sant Andreu de la Barca Isabel Marcos. Lucía va explicar les parts de la llei que han quedat paralitzades pel tribunal constitucional i les que no i va defensar la necesitat de que el proper govern retiri la denuncia i apliqui la totalitat de la llei per sofragar l’emergència social que viu el país. Isabel i Rafa van explicar la importància que tenen els Ajuntaments per a que es garanteixin els drets dels ciutadans i les ciutadanes i que s’apliqui la llei.

A Sant Fost, també existeix el problema. Durant la campanya informativa sobre la Llei 24/2015 gairabè una desena de families es van posar en contacte amb el Cercle de Podem per informar de la seva situació de risc d’exclusió social. Tot i així, lamentablement a l’actualitat l’Ajuntament no està fent complir la llei 24/2015 ja que no existeixen protocols d’actuació en cas de pobresa energètica amb les empreses suministradores ni s’ha fet un registre d’habitatges buits per a destinar-los a donar una solució habitacional a aquelles families en risc de ser desnonades entre d’altres.

El Cercle de Podem vol denunciar la situació d’emergència que viu el municipi, ja que en el mes de Gener, l’Ajuntament es va acollir a la llei 24/2015 i desde llavors no paga les factures de suministres bàsics (aigua i llum), a les families que es troben sota l’umbral de pobresa. Durant els propers mesos, aquestes families patiran talls en aquests suministres si l’Ajuntament no comença a actuar amb rapidesa. Es per això que desde Podem Sant Fost hem començat a demanar el recolçament de la ciutadania mitnjançant signatures, per a demanar a l’Ajuntament que garanteixi l’aplicació de la Llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica.