El passat divendres 16 de desembre, la formació morada va presentar la seva primera moció amb el recolzament de la ciutadania.

Tot i no tenir representació a l’Ajuntament, Podem treballa per aconseguir canvis a la política municipal, i això és possible gràcies a la col·laboració de les ciutadanes i els ciutadans de Sant Fost que recolzen les iniciatives de la formació amb la seva signatura.

Així és com el passat divendres 16 de desembre, Podem va presentar davant l’Ajuntament, una moció ciutadana de mesures urgents per aturar els desnonaments a Sant Fost i elaborar un Pla d’emergència per donar una solució habitacional a aquelles famílies que estiguin en risc de quedar-se sense habitatge.

La moció va comptar amb el suport de més de setanta santfostencs i santfostenques i demanava mesures com la d’aplicar un impost als grans tenidors per tenir habitatges buits o l’aplicació de la llei 24/2015 en matèria d’habitatge i pobresa energètica. Es tracta de pressionar als bancs amb mesures com la de traslladar els comptes bancaris de l’Ajuntament a bancs ètics perquè compleixin la llei.
Actualment, a Sant Fost hi ha una trentena d’habitatges que porten buits més de dos anys. La meitat dels quals són propietat del BBVA. I tots ells són fruit de desnonaments a famílies del municipi.

Una moció semblant es va aprovar al febrer del 2014, amb els vots a favor de tots els regidors d’aleshores, però no s’ha aplicat. El portaveu de la formació, l’Albert Bastida argumentava que “No només cal aprovar la moció, sinó tenir el compromís d’aplicar els punts que s’aprovin per a què la moció aconsegueixi l’objectiu de pal·liar els greus defectes que té actualment el municipi en aquesta matèria”.

La moció en questió es presentarà en el proper Ple Municipal convocat pel dia 20 de desembre. Cal que tots ens empoderem per fer pressió i aconseguir que aquesta vegada, no s’aprovi sols la moció, si no que també s’apliqui.