PODEM SANT FOST PROPOSA UN PRESSUPOST PARTICIPATIU PEL 2016

La assemblea del Cercle Municipal de Podem Sant Fost ha començat aquest any a treballar de forma activa per poder complir el programa electoral que va presentar a les passades eleccions municipals dins la confluència de SumEm per Sant Fost.

Així doncs, la passada setmana es va reunir el grup de treball del cercle que s’encarrega de l’àrea del municipi per decidir els passos que cal realitzar durant aquest mes de gener.

Es van treballar els pressuposts dels anteriors anys per tal de desenvolupar una proposta real per garantir un pressupost social i participatiu. Per poder assolir els objectius, s’ha demanat a l’ajuntament informació de les partides pressupostaries dels telèfons, del servei de neteja de les escoles i els edificis públics i de la participació ciutadana. Es crearà una comissió de treball que analitzaran aquestes partides per tal de comprovar si es pot estalviar diners per invertir-los en serveis socials o, en el cas dels serveis de neteja, comprovar si amb la mateixa partida podriem contractar ciutadanes i ciutadans aturats de llarga estada per realitzar aquestes tasques i no contractant empreses privades.

Podem, també ha presentat una moció al Ple municipal per tal de garantir un pressupost participatiu i la creació d’un observatori ciutadà municipal per realitzar una auditoria ciutadana del deute públic i començar a treballar per crear un Consell Ciutadà posant com a data límit de la seva creació a finals d’aquest any.

A més, Podem Sant Fost i el grup municipal en el que es troba representat, varen aprovar en el passat ple del 10 de desembre la implantació de la nova ordenança de transparència i administració electrònica proposant la creació d’un canal de YouTube municipal on retransmetre els plens en directe, penjar les gravacions dels plens pel seu ús públic, afegir un punt a l’ordre del dia dels plens en el que les ciutadanes i els ciutadans puguin participar en el plè, obrir els medis de comunicació públics a la ciutadania i garantir la transparència de l’ajuntament presentant-se anualment a un examen de transparència igual al dels informes ITA.

Aquest proper dimecres 13 de gener, l’assemblea del cercle farà una reunió oberta a la ciutadania, per continuar treballant per millorar el municipi a les 19:00 a la sala polivalent de la Casa Bastinos. (Carrer Sant Isidre 34, 1ª planta).

Us hi esperem!

Cercle de Podem – Podemos Sant Fost.