3dd3d2

PRINCIPIS POLÍTICS

PODEM SANT FOST, neix com una plataforma d’apoderament ciutadà que pretén impulsar un canvi polític en el municipi de Sant Fost de Campsentelles. El seu principal objectiu és convertir-se en una eina ciutadana per poder recuperar l’ajuntament i les institucions públiques pels seus habitants.
Sant Fost durant tota la història de la seva democràcia, ha tingut molts canvis de govern i representants polítics que anteposaven els seus interessos personals per sobre dels de la ciutadania, gestionant el patrimoni i els diners públics a la seva conveniència. A més, tota decisió s’ha pres a porta tancada sense contemplar la possibilitat de que la ciutadania, participi directament en les decisions que s’han anat prenent al llarg de les diferents legislatures. També veiem la falta de transparència de la institució, gestionada pels partits del municipi que han amagat informació a les ciutadanes i ciutadans de Sant Fost.
Això ha fet que visquem en un municipi endeutat, amb una gran falta de manteniment, elevats impostos i taxes que són dedicats a pagar aquest deute il·legítim, amb uns escassos i precaris serveis socials, un govern tancat als ciutadans i un ajuntament totalment opac.
Arrel de les diferents marees i associacions que van portar el descontent i les queixes de la ciutadania al carrer, va néixer la necessitat col·lectiva d’apoderar-se per canviar la situació del país i dels municipis en veure la passivitat i la negació dels dirigents i els partits polítics de sempre.
Així és com neix el cercle de Podem en Sant Fost, amb la força i la il·lusió d’un grup de ciutadanes i ciutadans amb esperit reivindicatiu, que té com a objectiu canviar aquesta forma de govern de manera que les recuperem d’una manera efectiva el control democràtic de l’ajuntament i de la nostra destinació.

El Cercle de Podem Sant Fost, es basa en els nostres principals senyals d’identitat: la participació ciutadana, el compromís per ser transparents i l’exigència del control democràtic.

Un dels pilars fonamentals de les bases de Podem és la participació ciutadana. Apostem per una veritable democràcia, transformant i modificant els rols de l’actual sistema polític del municipi. La ciutadania ha de participar directament en la gestió municipal i poder presentar els seus projectes mitjançant un òrgan de debat que aconsegueix per consens prendre una decisió. La figura del polític, pansa a un paper passiu en el qual ha de complir amb la voluntat i les decisions que prengui la ciutadania.

Per garantir una bona participació ciutadana és necessari que la ciutadania estigui ben informada i per tant que existeixi el màxim de transparència possible.
Creiem en la transparència, la rendició de comptes i els mecanismes de control per acabar amb l’opacitat que existeix actualment en el municipi i acabar amb les decisions a porta tancada per oferir una institució oberta a la ciutadania, moderna i propera.
Podem Sant Fost assumeix el compromís de ser transparent amb els seus comptes, així com de la seva organització i els seus projectes. La transparència, la rendició de comptes i l’escrutini públic de la nostra activitat com a iniciativa política ha de ser exemple de la política a seguir tant per l’ajuntament de Sant Fost, com pels altres partits i entitats polítiques.
D’altra banda, considerem que les dependències financeres, generen dependències polítiques. Per això no solament és necessari garantir la transparència dels nostres comptes, també hem de garantir la nostra independència financera. El Cercle de Sant Fost es compromet a no endeutar-se amb la banca ni amb grans donacions de persones i empreses que puguin condicionar el nostre discurs i hipotecar les nostres propostes.

Els representants polítics són servidors públics que assumeixen un contracte amb els seus electors i la ciutadania per treballar pel ben comú. En la mesura en què concentren major poder que les persones representades, han de ser fiscalitzats i controlats constantment pels seus electors mitjançant mecanismes operatius de rendició de comptes, d’avaluació, de revocació de càrrecs, etc. garantint així que no es formen estrats privilegiats i inamovibles en l’organització, i que la voluntat majoritària dels participants en PODEM està fidelment representada en tots i cadascun dels seus òrgans.