142 propostes rebudes!

Ja sabem que hem de fer, ara cal prioritzar!

Amb la ciutadania

Volem elaborar el primer programa participatiu obert a tothom a Sant Fost. Accedeix a la plataforma i coneix pas a pas el procediment que canviarà el nostre poble.

Puja la teva proposta

Per fi hi ha un partit que et posa una eina per escoltar les teves propostes pel municipi. Aprofita-ho i comença a aportar idees pel projecte de poble de tots i totes!

Un projecte de futur

Podem Sant Fost portarà les propostes enviades per la gent com a programa electoral per defensar un projecte de poble social, participatiu i real.

PAS A PAS

¿¿Què és i com es construeix un programa participatiu?

Un programa participatiu és l’evolució democràtica dels programes electorals tradicionals, de manera que s’integra la participació de la ciutadania com a peça clau en la construcció dels elements que formaran el programa.

A diferència dels programes electorals tradicionals, en un programa participatiu el contingut del programa està redactat per tu i pels teus vecin@s, per tots i totes els i les santfostencs i santfostenques que no ens resignem al fet que el nostre poble segueixi governada per la corrupció, el caciquisme i els interessos personals.

1. RECEPCIÓ DE PROPOSTES

A través d'aquesta pàgina web i de la nostra ruta pels barris de la ciutat, recollirem totes les idees i propostes ciutadanes per a millorar Sant Fost. La participació és oberta i pot participar qualsevol persona interessada.

3. REVISIÓ CIUTADANA

Totes les propostes rebudes es faran públiques a la ciutadania. Durant aquest període s'informarà de forma activa i es recolliran i consideraran tots els comentaris relacionats amb les propostes presentades.

2. VALORACIÓN TÈCNICA

La viabilitat de les propostes rebudes serà valorada amb criteris tècnics, econòmics i ètics . Sobre la base d'aquests criteris i la seva emergència social, s'agruparan en compromisos, iniciatives i propostes

4. VOTACIÓ OBERTA

Mitjançant votació online i en una Assemblea presencial, totes les propostes es podran puntuar públicament per a establir l'ordre de prioritat amb el qual seran incorporades al programa participatiu​

PREGUNTES FREQÜENTS

El procés participatiu de “Amb Tu Som Més i Millors” neix en el si del Cercle de PODEM Sant Fost com a resposta a la necessitat de traslladar l’esperit participatiu que va sorgir del 15-M a les nostres institucions locals per a desallotjar d’una vegada per sempre a la corrupció, el caciquisme i el govern de l’ocurrència que durant tants anys han llastrat el nostre poble. El nostre objectiu és que aquesta plataforma de programa participatiu serveixi com a eina per a integrar de forma directa les propostes dels veïns i les veïnes de Sant Fost en el primer programa participatiu de la història en el nostre municipi.

Per descomptat. De fet, “Amb Tu Som Més i Millors” és un projecte que vol donar veu a la ciutadania que no paticipa activament dins de partits polítics. 
A més, si t’agrada el que estem fent, et convidem al fet que vinguis a les assemblees i els grups de treball que s’organitzen des de PODEM Sant Fost. Som ciudadan@s corrents com tu; amb els teus mateixos somnis, inquietuds i reivindicacions. Anima’t!

“Amb Tu Som Més i Millors” és un procés de participació ciutadana que té com a prioritat fer municipalisme i donar veu als veïns i veïnes de Sant Fost per elaborar un projecte inclusiu, integrador i plural. Per tant, tot veí o veïna que visqui a Sant Fost, pot participar durant el procès independentment de si es troba empadronat o no i de la seva condició política.

Totes les propostes seran considerades, avaluades i integrades de la mateixa forma: pel seu contingut i no pel seu origen. A més, un dels objectius d’ “Amb Tu Som Més i Millors” és buscar la col·laboració entre formacions polítiques, associacions i entitats germanes i municipalistes que també aspiren a netejar les institucions i que tenen com a objectiu millorar el nostre municipi comptant amb la participació de totes les persones.

Les propostes enviades es valoraran amb criteris legals i ètics:

· No anar en contra de les lleis ni normatives. 
· Ser competència municipal.
· No anar en contra del codi ètic de Podemos. 
· No vulnerar els Drets Humans ni la sostenibilitat ambiental. 
· Permetre la coherència interna del Programa.

La prioritat i validació final de les propostes es faran en la quarta fase amb una Votació Oberta Virtual i una validació definitiva en assemblea presencial. Aquest programa podrà fusionar-se amb els programes d’altres partits, en el cas que sigui necessari en una possible confluència electoral.

PODEM té com a principis, des de la seva fundació, la transparència i la participació. És per això, que les propostes seran públiques per a poder-les debatres i votar obertament. A més, una vegada hagin passat la valoració legal i ètica, totes les propostes rebudes es faran públiques durant la fase de revisió ciutadana perquè tota la ciutadania pugui veure-les i assignar-los una prioritat.

Tu tens l’última paraula sobre la difusió de la informació que ens envies, per la qual cosa el nom de qui proposa només apareixerà públicament si així ho indiques. En cas contrari, aquesta informació, com la resta, serà estrictament confidencial i no es permetrà l’accés a ningú que no formi part de l’equip que gestiona la recollida de propostes.

El procés de participació amb el qual es crearà el primer programa participatiu del nostre municipi està dividit en quatre fases que es desenvoluparan a partir del 02 de Febrer de 2019.

Els terminis per a les diferents fases estaran oberts per a poder ajustar-se de la millor forma possible a la realitat del procés. Els terminis que han estat fixats fins al moment són:
1. Recepció de propostes – Del 02 de Febrer al 03 de Març de 2019.
2. Valoració tècnica – A partir del 03 de Febrer.
3. Revisió ciutadana – Per determinar.
4. Votació oberta – Per determinar.

Per motius logístics, no es valoraran propostes rebudes fora de termini i els resultats de la votació oberta es faran públics a través de la web de Podem Sant Fost en un termini no superior als 15 dies naturals.

Tod@s els integrants de PODEM som ciudadan@s que no ens conformem amb que la corrupció, el caciquisme i el desgovern imperin al nostre poble ni un minut més. Creiem que és possible construir una alternativa des de la ciutadania que segueixi les necessitats de la majoria i no les ambicions d’una minoria, una alternativa que sigui capaç de trencar amb el tedi i el conformisme i transformar Sant Fost en el municipi que volem.

Si vols participar en aquest canvi, et convidem al fet que et passis per qualsevol de les assemblees i grups de treball que organitzem de forma periòdica. Per a formar part només has d’inscriure’t en aquest formulari. Anima’t a participar amb tod@s nosotr@s i construïm un projecte de poble entre tots i totes!

Algun altre dubte? Escriu-nos!  👉