La Generalitat diu que estudiarà el cas de la B-500 perquè Sant Fost tingui un centre de poble

Contrapunt 28/11/2016

El passat 28 de novembre, Miquel Àngel Escobar, exdelegat sindical de la UGT i actual delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, va visitar el nostre municipi per conèixer de primera mà el funcionament del dia a dia de Sant Fost i les demandes de l’Ajuntament en relació als diferents temes que afecten el poble.

Era d’esperar, que la principal preocupació que es va traslladar per part del govern de IUSF, fos el desviament de la B-500. La sorpresa ens la vam emportar amb la resposta del delegat de govern, ja que va assegurar que “Cal crear les condicions perquè la cicatriu que és la B-500 pugui articular-se d’una altra manera, perquè Sant Fost pugui tenir, com tots els pobles, un centre econòmic, social i comercial que relligui un municipi molt dispers en urbanitzacions”.

Des de les passades eleccions de maig del 2014, les ciutadanes i els ciutadans de Sant Fost, hem vist com un equip de govern sense iniciatives i amb manca de projectes per a Sant Fost, amaga la seva incapacitat darrera d’una lluita continua amb la Generalitat per un somni sense fonaments.

Sant Fost té una manca de centre econòmic i comercial per culpa d’un dels imposts IAE més alts de la comarca, per la manca de suport a l’emprenedor tot i disposar d’instal·lacions apropiades i per l’escàs compromís de l’Ajuntament amb el petit comerç. Referent al centre social, podem destacar la manca d’espais culturals i socials que té el municipi o la mala gestió que realitza l’empresa concessionària de l’Ateneu, ara en suspensió de pagaments.

Finalment, la visita va concloure amb el compromís per part del delegat del govern de portar el problema a la taula de territori per trobar una solució adient. Cal recordar que la Comissió de Territori va tractar el problema de la B-500 el passat estiu i es va aprovar una proposta de Junts pel Sí en el qual es demanaven mesures de seguretat que encara no s’ha aplicat.

Mentre IUSF continua “Atrapado en el Tiempo”, Podem i la ciutadania demana solucions immediates per la B-500 i respostes reals als problemes econòmics, comercials i socials que pateix Sant Fost.